Bahan-bahan
Lapisan Bawah :-
- 1/4 cawan tepung beras
- 1/4 cawan tepung hoen kwee putih
- 1/2 cawan gula halus
- 2 1/4 cawan air
- sedikit pewarna kuning
- 1/2 cawan jagung cream / biji- Yatie guna jagung biji dlm tin, toskan airnya
- 3 cawan santan pekat
- 1/4 cawan tepung beras
- 2 1/2 sudu besar tepung hoen kwee
- 3/4 sk garam
- 2 helai daun pandan - disimpul
- Satukan bahan2 lapisan bawah,tambah sedikit pewarna kuning dan masak hingga pekat.
- Sediakan mangkuk2 kecil atau kelongsong pandan dan tuangkan adunan jagung hingga 1/2 paras mangkuk kecil atau kelongsong pandan tadi.Ketepikan.
- Satukan bahan2 lapisan atas/dadih dan masak hingga pekat.Matikan api.
- Tuangkan dadih ke atas lapisan jagung hingga memenuhi mangkuk/kelongsong pandan.Sejukkan
- Simpan tako jagung di dalam peti ais untuk didinginkan.
No comments:
Post a Comment